Karanténgondolatok

Karanténgondolatok

Zárjon be a gyár!

2020. április 06. - A...Z

Akarom mondani, az iskola. Kb. egy hete lehetett mindenfelé hallani, olvasni, hogy a külföldi példáknak megfelelően itthon is be kellene zárni az iskolákat. A kormányzat stabilan tartotta magát ahhoz az állásponthoz, nem kell bezárni az iskolákat, mert akkor évet kell ismételni, fizetésnélküli szabadságra kell küldeni a tanárokat (erről azt gondolom, hogy sima pszichológiai,egzisztenciális nyomásgyakorlás volt), stb.

Aztán péntek (márc. 13.) estére megszületett a döntés: tantermen kívüli, digitális munkarend.

Mindezt az esti órákban jelentették be. Délutántól már lehetett sejteni, hogy valamilyen formában szünetelni fog az iskolalátogatás, mert először jött a hír a hétpárti konszenzusról az iskolák bezárásának szükségességéről, aztán arról, hogy Orbán Viktor bejelentést tesz este.

Az én olvasatomban a "tantermen kívüli, digitális munkarend" kb. ott helyezkedik el, mint egy marketingbullshit-generátor által előállított reklámszöveg. (pl.: fitokoffein.Fito = növényi eredetű. Nem találtam arra vonatkozóan semmit, hogy máshonnan is származhatna a koffein).

Mindenkinek egy kicsit igaza lett: bezárták az iskolákat, meg nem is.Nekem az lett volna a tippem, hogy a tavaszi szünetet hozzák előre és addig felkészülnek a távoktatásra, de nem így lett. Ez alaposan rányomta a bélyegét az első 3 hét digitális munkarendjére.

A gyerekek lefordították maguknak: nem kell iskolába menni.

Nekem annyiban jelentett változást, hogy nem leszek itthon egyedül. Eddig is itthonról dolgoztam, ez nem változik, csak mindenki más is itthon lesz, mint egy iskolai szünetben.

 

süti beállítások módosítása